Kort fortalt – Utvalgte lørdager i semesteret arrangeres HELHUS på Kvarteret, der de forskjellige rommene fylles med ulike arrangementer med en fast inngangspris på 50,-. Denne lørdagen feirer vi William Shakespeare sin 450-års dag, og i den anledning kommer Den Nationale Scene for å spille King Lear. I tillegg kan du få med deg opptil fem konserter. De faste konseptene som StåOppJazz, og Stjernegulv er selvsagt på programmet. 

Sjekk ut Facebook-eventen

CC: 50,-
Aldersgrense: 20 år (18 med studentbevis)

Program:

19:30 – Dørene åpner
20:00 – DNS presenterer King Lear @ Stjernesalen
22:00 – Konsert: StåOppJazz – Vinterhage @ Storelogen
22:30 – Konsert: Poor Edward @ Teglverket
22:30 – Shakespeare- nachspiel med Studentersamfunnet @ Maos
23:00 – Konsert: Skatebård @ Tivoli
23:00 – Stjernegulv @ Stjernesalen
23:30 – Konsert: LOVELOVELOVE @ Teglverket
01:00 – Konsert: Curly Tankard @ Teglverket

“Kong Lear”

I anledning 450 års jubileet feirer Den Nationale Scene og Kvarteret 450 års jubileet til William Shakespeare. Forestillingen ”Kong Lear” med Bjørn Willberg Andersen i tittelrollen og med den verdenskjente Shakespeare- tolkeren Tim Carroll ble en suksess. I denne versjonen av ”Kong Lear” er det kun teksten som er fast, ubearbeidet og i rette linjer mange hundre år tilbake – resten er opp til skuespillerne og publikum. Ensemblet på 12 gleder seg til å gjøre ”pub-versjonen” av Kong Lear. Forestillingen har tidligere vært spilt i en gymsal på teatret, Bergen Fengsel og en bank.

PUBLIKUM OPPFORDRES TIL Å MEDBRINGE EN TING DE ØNSKER SKAL BLI BRUKT I FORESTILLINGEN.

Shakespeares klassiker utgjør en av de mest kjente titlene i verdensdramatikken. Sagnkongen Lear velger å sette sin lit til sine beregnende døtre Goneril og Regans falske forsikringer om hvor høyt de elsker ham, og forviser den eneste datteren han egentlig kan stole på, Cordelia. Kong Lears historie belyser ikke bare universelle menneskelige temaer som grådighet, blindhet og svik. Den tar også tak i familiebåndenes viktighet og vår sårbarhet overfor disse.

En av verdens fremste og mest anerkjente Shakespeare-tolkere, Tim Carroll, er hentet fra London for å sette opp “Kong Lear” på DNS. Tim Carroll var fast ansatt regissør på The Globe i London mellom 1999 og 2005, og er ikke bare kjent for sin tunge kompetanse på tradisjon og tekst, men også for sin lekne omgang med dette klassiske stoffet. Så sent som i 2012 satte Carroll opp “Helligtrekongersaften” i London, med Stephen Fry i en av hovedrollene. Denne forestillingen ble filmet og vist i kinosaler verden rundt i 2013, også i Bergen. I oktober 2013 ble forestillingen flyttet til Broadway i New York.

Det er med andre ord en Shakespeare-kjenner av rang som instruerer en av de mest kjente titlene i verdensdramatikken, Kong Lear, på DNS. Han garanterer at han er tro mot Shakespd, rekvisitter og publikum. Oppsetningen vil utforske kommunikasjon mellom utøvere og tilskuere i teateret, det som gjør teater forskjellig fra TV og film. Hver forestilling vil utvikle seg til noe nytt, avhengig av tilskuerne, og hvordan de påvirker verdenen i stykket. Det hele skal oppstå i nuet. At dette blir krevende for hovedrolleinnehaver Bjørn Willberg Andersen og de andre skuespillerne er det ikke tvil om. Dette kan bli en Shakespeare-oppsetning Norge aldri har sett maken til. Men med kvalitet i alle ledd. Absolutt grunn til å glede seg.

Poor Edward

Duoen fra Stavanger består av brødrene Kristian og Martin Rinde, som skriver og fremfører låter som ligger i et pop/americana-univers. Melodiøsitet, tekst og harmonier er vesentlige element i deres musikk.

Duoen har holdt det gående siden 2007, med flere utgivelser og over hundre spillejobber bak seg. Det musikalske produktet de serverer er variert; til tider vemodig og lavmælt, ofte energisk og oppløftende, men alltid preget av håp og melodisk glede. Blant Poor Edwards inspirasjonskilder finnes Simon & Garfunkel, Everly Brothers og Ryan Adams.

I april 2013 slapp duoen sin foreløpig siste utgivelse, EP’en “Brooklyn”, innspilt under et opphold i New York, hvor de arbeidet med flere amerikanske produsenter. Poor Edward skriver for tiden på materiale til et nytt album, og det ventes en singel i løpet av våren 2014. Spennende!

Mer musikk og informasjon: www.pooredward.no
Facebook: https://www.facebook.com/pooredward
Soundcloud: https://soundcloud.com/pooredward
Urørt: http://urort.p3.no/#!/Band/PoorEdward

LoveLoveLove

Noise/pop/rock-bandet består av Simon Bergseth, Edvard Seim, Axel Skalstad, Ida Holmen og Hanna Furuseth – en musikalsk sammensveiset gjeng med bakgrunn fra alt fra black metal til frijazz.

I August 2012 slapp de deres første utgivele, en deilig shoegazy/postrock-ish liten sak kalt “Your Heart Stops With The Beat EP”, produsert av Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, The Lionheart Brothers).

LoveLoveLove har blant annet gjort en support for sitt store idol Omar Rodriguez Lopez (The Mars Volta), og ble håndplukket av Sondre Lerche som support på Rockefeller. De har også spilt på By: Larm og vunnet P3s “Ukas Urørt”.

Tidlig 2014 slapp bandet debutalbumet sitt “Kaleidoscope”, en drøyt 50 minutter lang plate med deilig, suggererende pop, med referanser til improvisert musikk, pompøse strykearrangementer og post-rock. (Og med coverartwork designet av Simen Skari fra bandet Team Me!).
Ta vel imot LoveLoveLove!

Mer musikk og informasjon: www.lovelovelove.no
Facebook: https://www.facebook.com/LOVELOVELOVEBAND/info
Urørt: http://urort.p3.no/#!/Band/LOVELOVELOVE

Curly Tankard

Bandet bestående av Gjert Hermansen, August Riise og Simon Kverneng beskriver selv selv som “prog + pop = sant”, og har holdt på siden 2006.

I februar 2013 gav de ut sitt første album, “Track Laundry”. I disse dager, februar 2014, går de i studio for å spille inn en ny EP!

Trioen har en solid forankring i 70-tallets progressive rock, med inspirasjon fra bl.a Emerson, Lake & Palmer, Rush og King Crimson. Bandet har óg latt seg inspirere av jazz, klassisk, elektronika og nyere alternativ rock. Musikken deres er eksperimentell, energisk, kompleks og leken.

Curly Tankard synger på norsk, og tekstene vandrer fra det mørkt melankolske til det skarpsindig sarkastiske. Selv har de en visjon om å få progmusikken inn i et popformat – og slik både fenge og trollbinde massene!

Mer musikk og informasjon: www.curlytankard.com
iTunes: https://itunes.apple.com/no/album/track-laundry/id599093228?l=nb
Soundcloud: https://soundcloud.com/anewdirection1/curly-tankard-parasitt
Urørt: http://urort.p3.no/#!/Band/CurlyTankard?rest=default.aspx

StåOppJazz: Vinterhage

«Vinterhage» er en moderne kammerjazz trio, som fremfører egenkomponert musikk med inspirasjon fra vestlig kunstmusikk og verdensmusikk. Pianist Gunvald Andreas Hagen er utdannet ved Norges Musikkhøyskole og er nylig kommet tilbake til Norge etter et lengre opphold i Nepal. I Bergen har han inngått samarbeid med to unge musikerne fra Grieg akademiet, Nils Henrik Sagvåg(b) og Cato Furdal Lyngholm(tr). Trio har fokus på åpenhjertig improvisasjon, komposisjon og et balansert klanglig landskap.

Skatebård

Bård Aasen Lødemel, kjent som Skatebård, er en norsk DJ, produsent og musiker innen elektronisk musikk. Han er kjent både som soloartist, og som medlem av gruppen Side Brok.

Det hele startet da han fant ut at han var lei av å kompe andres sanger, og heller ville lage sine egne produksjoner. Deretter ble det lastet ned noen musikkmekkingsprogram, synthen ble funnet frem og Skatebård var i gang. Etter litt overbevisning av Mikal Telle (som først syns det ble litt for techno) ble hovdebygdeguttens første EP gitt ut på vinyl i 2002.

I dag har Skatebård 19 soloutgivelser i tillegg til en gjeng med remixer. Musikken hans er ifølge ham selv midt mellom techno og disco, inspirert av new age, ambient, Jan Hammer, synthpop og andre uglesette musikksjangrer.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Skatebård/5993209266
Soundcloud: https://soundcloud.com/skatebard
Urørt: http://urort.p3.no/#!/Band/skatebaard

 

26.april