Bergen Realistforening arrangerer et Uttak for Fjellparkfestivalen den 8. mai på Det Akademiske Kvarter. Her vil band få mulighet til å spille seg inn på Norges eldste rockefestival, Fjellpark, som går av stabelen 17-19. juli i nydelige Flekkefjord.

21:00 – Dørene åpner
22:00 – Nations of the Soul
22:30 – Violet Hill
23:00 – MKs Marvellous Medicine
23:30 – Tiebreaker

Tiebreaker

Tiebreaker ble stiftet i mai 2011 av fem barndomsvenner fra fjordene i Hardanger, Odda, Norge. Bandet spiller en eksplosiv, groovy rock’n’roll med elementer av tungindustrien og 70-tallets prog-rock, med glimt av den mørkeste blues.

Tiebreaker har så langt hatt en travel karriere og bygd opp et solid rykte som liveband, med over 100 forestillinger det siste året. Karrieren inkluderer support for Oslo Ess, Real Ones, Major Parkinson, Cody Jasper og Tyler Bryant and The Shakedown.

Bandet ble under 100 Dagar på Stord 29. Mars kåret til Årets Vestlandssatsing 2014! Dette inkluderte i syv festivaljobber i sommer. Det tilsier det meste av de beste festivalene på Vestlandet + Hovefestivalen. Stor stas!

Tiebreaker er:
Thomas Espeland Karlsen – Vokal
Eirik Wik Haug – Gitar
Patrick Andersson – Bass
Pål Gunnar Dale – Trommer

Nicotine på Urørt: http://urort.p3.no/#!/Band/Tiebreaker
The Getaway musikkvideo: http://www.youtube.com/watch?v=kCCrFFZm3tI
Best of Live fra SXSW ’13: http://www.youtube.com/watch?v=vEzfGi9Z1HM

MK’s Marvellous Medicine

Marie Kristin Dale etablerte trioen MK’S Marvellous Medicine høsten 2013. Solist og bandsjef MK, som hun kalles, har allerede markert seg som en solid instrumentalist og sanger. Et friskt pust i musikkbyen Bergen.

I vinter har hun og trioen skapt begeistring rundt omkring på Vestlandet. Vintersesongen ble avsluttet med Oslo-debut for et svært fornøyd publikum på Buckleys. I sommer spiller bandet på vestlandets største arrangement, Bergen Tall Ship Races. Bandet blir også å finne på programmet til Notodden Bluesfestival i sommer.

MK’s Marvellous Medicine – Live MK’ Marvellous Medicine er en groovy trio! Med sine røtter i bluesrocken er dette band som spiller med stor spilleglede og selvsagt på høyt nivå. Sceneprestasjonene fra dette bandet er en påminner om hvorfor konsertopplevelsen er unik. Marie Kristin spiller gitar, synger og fronter bandet med energi og innlevelse. Det oser lead-guitar av hennes tone og fremtoning. Riffene er av det helt fete slaget, og soloene får selv de mest blaserte til å sperre opp opp øyne og ører. Ilvars Vitolins fra Riga spiller bass. Felix N Rudi fra Haugesund spiller trommer. Ilvars lekende bass-spill kombinert med Felix’ kontante men svingende groover gjør dette kompet til et lyrisk lokomotiv.

MK’s Marvellous Medicine platedebuterer våren 2014 med singelen «Chasing Life», produsert av
Yngve L. Sætre.

Violett Hill

Violet Hill, et ungt alt-pop band fra Askøy, ble startet av tre fettere og en barndomsvenn i 2012. Etter et par raske konserter på Askøy tok musikken gradvis form, og bandet fikk muligheten til å vise seg på Hulen, Bergen. Da var vokalisten og bassisten i en alder av 15 år blant de yngste til å ha gjestet Hulen noensinne. Etter å ha imponert med sitt fyldige, effektfylte, men varme lydbilde, har de vært tett på scenene i Bergen, og opptrådd på Garage, Hulen og Det Akademiske Kvarter ved flere anledninger. De har også varmet opp for blant annet Spellemann-vinnerne Young Dreams og åttitallsbandet Return. Violet Hill har også utmerket seg ved flere musikalske sammenhenger, for eksempel i Emergenza Festivalen, hvor de kom til Bergensfinalen og fikk musikerprisen. Bandets musikk har også blitt spredt til de tusen hjem, dette gjennom diverse promoer for OL i Sotsji på TV2, hvor låten ”Fantasy” ble brukt.

Musikken kan best beskrives som en blanding av flere sjangre, med tyngdepunktet i pop og rock. Kings of Leon, Coldplay, U2 og Pink Floyd er de sterkeste inspirasjonene, og kan innimellom lett kjennes igjen, men den mangfoldige blandingen gir musikk som definitivt er Violet Hill-sk. Sjangernavnet alt-pop brukes bevisst for å fremheve ønsket om å lage musikk for enhver lytter, samtidig som lytteren skal bli utfordret og bandet skal følge sin egen vei. Musikkfilosofien gjør at alt ifra 60-åringer til 16-åringer nikker i takt eller hopper foran scenen, og konsertene er like fulle av energi som innspillingene.

Violet Hill skal om ikke lenge gi ut sin debut-EP. Planen er da å fortsette å spre seg selv på Vestlandet, og starte med konserter i resten av Norge.
Violet Hill består av: Kristian Lerø-Vokal (17), Truls Lerø-Bass (16), Mads Lerø-Gitar(19), Jorand Tangset-Trommer(19)

Link til Urørt, der Violet Hill har nettopp sluppet låten “Dreamers” fra den kommende Wil Flight Epen – http://urort.p3.no/#!/Band/violethill

Nations of the Soul

Det ferske indie folk bandet Nations of the Soul har fått en pangstart på sin karriere. Etter å ha kun eksistert i noen måneder som band meldte de seg på Eggstockfestivalen, og stakk av med andreplassen. I etterkant har de fått sin del av spillejobber, og har varmet opp for det anerkjente irske folkbandet Hudson Taylor, Out of His Hands, House by the Lake og Ósk
I det siste har det vært stor rotasjon rundt bandet og de har nå inngått en avtale med plateselskapet Commercial Animal og Cosmos Music Group (konfidensielt for øyeblikket), samt blitt booket til Slottsfjell. Nå skal bandet i samarbeid med sine partnere slippe en frisk sommerlåt. Dette blir nok et band man får høre mer om i 2014 og 2015.

Bandet består av de talentfulle brødrene Lucas Jeff og Mikael Birger Roussel som er opprinnelig fra Frankrike, men flyttet til Bergen for 5 år siden. Bandet opererer innen et vidt indiebegrep og folkpop med sterke og ydmyke låter om livet. Referanser som Simon & Garfunkel, The Lumineers og Of Monsters and Men vil være relevant å trekke frem.

Akustisk session vi hadde i studio for en liten stund tilbake som dere kan høre på: http://bit.ly/1piVY2p

Allerede bekreftet Fjellpark:
KVELERTAK / BLACK DEBBATH / THULSA DOOM / KAJA GUNNUFSEN / COMET KID / BABY IN VAIN (DK) / DEATHCRUSH / SHINING / BROEN