Bergen Realistforening er stolt av å presentere Fjorden Baby, som kom ut med en splitter ny single, “Tingene” 6.mai 2013. Fjorden baby kommer til å lage liv og røre når de kommer for å spille i Teglverket på Kvarteret den 22 august.

Konsertstart: 22.30

Kjøp billetter på billettservice eller et av deres utsalgssteder. Det er mulighet for billettkjøp i døren så langt billettene rekker.

Aldersgrense 20 år (18 med studentbevis/forhåndskjøpt billett)

Sjekk ut Facebook-eventen

Fjorden Baby! – Se Deg Rundt I Rommet

Jeg heter Nam Phuong Nguyen, keyboardist i Fjorden Baby! og dette er presseskrivet som går ut til alle folkene der ute angående vår albumutgivelse, Se Deg Rundt I Rommet.

Se Deg Rundt I Rommet er en samling av 11 låter innspilt i året 2010 i Duper Studio sammen med produsentene Yngve L Sætre, Jørgen Træen og Anand Chetty. Halvparten av låtene på albumet er komponert sammen med vår gamle bassist Tony Alexander og spilt inn av Kjetil Grimsby Haar, som har spilt med oss siden 2009 og vært med å lage resten av albumet sammen med oss.

Jeg hører ofte at folk er nysgjerrig på hvorfor det har tatt så lang tid og blitt utsatt allerede to ganger. Ikke minst, hvordan dette albumet vil låte. For det første er det ingen tvil om at vi liker å ta oss god tid i skapelsesprosessen av musikk og noe press på dette feltet har vi aldri hatt. FB! har sine dogmer, som at vi lager all musikken og den visuelle biten sammen i et rom der alle bidrar og krediteres like mye. Det demokratiske prinsippet er viktig for oss, og det er hovedsaklig dette som gjør oss til dem vi er. For det andre har vi også brukt god tid på å finne samarbeidspartnere som står i samsvar med vår stil. Vi jobber nå med UpFront Artist (booking) HES (promo), Tuba (distribusjon) og 5071 Kulturforsyning. Albumet gis ut på vårt eget plateselskap, Fjorden Biznizz.

Sakte men sikkert har vi fulgt opp vårt debutalbum, FJORDEN BABY!, fra 2008. Det nye albumet ble sluppet offisielt 4. mars 2011. Vår første singel, Rendezvous som har vært b-listet på NRK P3 og ligget lenge på listen, er én smakebit på noe av vibben som kommer.

Musikalsk er det vanskelig for meg å sette pekepinn på hvilken stil og sjanger vi opererer under. Det har jeg alltid syntes. Jeg sa nylig i et avisintervju at dub og reggae ligger dypt i våre hjerter og sinn, men at denne gangen har fargene lilla og lyseblått fått ta del i det røde, gule og grønne landskapet, noe som har resultert i det jeg den gang kalte, Reggay. Jeg ser kontroversen i dette utsagnet, men i ånd av komikeren, Ricky Gervais, kan det også noen gang ligge en mening bak mine ord. Lydbildet opereres under ulike fjelllandskap og noen har kalt det, euforisk og hedonistisk. Man eldes, og maskulin forfengelighet rår også over Loddefjord”bølgen”, antar jeg. Metroseksuell rockemusikk, om du vil. Det er med andre ord, no shame in the game, når Fjorden Baby! forteller hvor landet ligger i norsk rockemusikk. Sturle, vår vokalist, har skrevet utrolig fine tekster som jeg elsker. Han sa til meg en gang; Nam, jeg tror jeg har blitt en sanger. Som på Tv.

Jeg siterer min venn og mentor, Flemmet (gitarist) sine yin-yang betraktninger om platen; Se Deg Rundt I Rommet er himmel og helvete og ingenting i mellom.

Vi jobber for øyeblikket med å innstille musikkutstyret som er noe oppgradert og skal spille mange konserter og promotere albumet vårt først og fremst i Norge dette året. Med oss har vi vårt 5071-crew og vår faste lysmann Anand Chetty, co-produsenten til Fjorden Baby, John Olav Nilsen & Gjengen og faste medsammensvorne til Lars Vaular, som sørger for at lysshowet alltid er i time med livesettet vårt. Nye ymse merchandise og kule motiver er også iverksatt.

Ellers er alt nesten som vanlig sett bort fra små ymse rollebytter. Jeg har shavet av håret på hodet, mens Jan Eivind har grodd ut håret og endelig kan høste fruktene på gratis hårklipp som folk i vår posisjon får. Kjetil og Flemmet holder Fjorden syrerock alibiet i live og er her hovedsakelig for hodemassasje. Sturle har hatt et langt opphold i Afrika etter innspillingen og kom nylig hjem som en harmløs elitesoldat. Som de kalte han der nede: He is a likeable piece of shit. For Alltid.

Og ja, det er sant. Han gatekunstneren Dolk har laget coveret vårt. Første gang han gjør dette, så alle må gi ekstra love når dere ser han lille tamilen på gatene rundt om i verden.

Med vennlig hilsen

Nam Phuong Nguyen

FJORDEN-4-LIFE

Urørt
Facebook
Myspace
Twitter
Hjemmeside