Up & Coming er et konsept hvor Bergen Realistforening vil fremme Bergens mange nyoppstartede band ved å gi dem sjansen til å spille på byens beste intimscene: Teglverket på Det Akademiske Kvarter. For at så mange som mulig skal kunne se Bergens neste musikkstjerner, vil alle konsertene være gratis!21:00 – Dørene åpner
22:00 – Glider Collider
22:45 – RöLF
23:30 – Hiroshima Bunkerband

Gratis inngang!
Aldersgrense: 20 år, 18 med studentbevis.

Hiroshima Bunkerband

Lei av å høre at ikke bør drikke på hverdager? Lei av argumenter for slanking og trening? Lei av å gjøre som sjefen sier?

Løsningen er nær: Hiroshima Bunkerband returnerer etter to års fyllesjuke, nå med to nye medlemmer, og de samme inspirerende slagordene. Japansk pågangsmot pakket inn i norskspråklig rock kan åpenbart ikke feile, så løft glassene og gi livet ditt mening før gikta tar deg.

Hva skjer hvis du fester mye og røyker alt for hardt? Du lever fett og puster svart. Men hva skjer hvis du lever pent og tar vare på deg selv? Du har det kjipt, og du dæver likevel.

RöLF

Med humor og ærlighet har det bergensbaserte bandet RöLF som mål å sette norsk rock tilbake på dagsordenen. RöLF fungerer som en frisk motgift mot melodiøs svadamusikk og de har gjort det til sin nisjesak å stå opp mot hipsterkulturen. Med Robert Sunde på trommer og Claes Folkestad på bass, har de sammen med gitaristene Kristian Finstad og Thomas Tellefsen et fantastisk samspill. Selv beskriver de musikken sin som bluesbasert visepønk, og med forbilder som Jokke, Raga Rockers og Dumdum Boys synger de selvfølgelig på norsk: “Hva som skjedde med den skitne rocken sa du? Vel vi skal gi deg skitten rock. Vi skal være så skitne at mora di føler seg utkonkurert”.
Når det deprimerende beviset på forstandens forfall, Håvard Tranøy, står i spissen på vokal, kan denne gruppen av sprudlende mannfolk virkelig løfte stemningen når de, med stor grad av humor, tar opp temaer som ensomhet, alkohol og kjærlighet.

Glider Collider

Glider Collider, et femmannsband fra Askøy, har spilt sammen i over fem år, og har på den tiden rukket å bygge seg opp en lojal fanskare, samt gjentatte ganger å bli kalt et av Askøys mest lovende ungdomsband. De elsker å ta seg veldig god tid med å skrive hver låt, og legger alt de har av kjærlighet og ferdigheter i hver eneste av dem. Dette har resultert i et lite knippe låter av ekstraordinær kvalitet. De er svært inspirert av tidlige progressive og psykedeliske band, som Yes, Genesis, The Beatles, Rush, King Crimson, Gentle Giant, Deep Purple, Camel, The Doors, etc., men med et langt mer moderne uttrykk, og innslag av både punk, funk og metal. Resultatet er i høyeste grad unikt, og intet mindre enn deilig.

2012 var for Glider Collider i stor grad et år bak lukkede dører, med intens låtskriving og innøving på agendaen. Nå er 2012 over, og de er endelig klare for å ta Bergens musikkelskere med storm!

Med musikaliteten til klassiske komponister, virtuøs instrumenthåndtering, fengende uttrykk og en stemningsskapende frontfigur – kjent for sitt kontroversielle navneskifte til Markus Rocknrolla – er dette et band det er LETT å la seg rive med av, og VANSKELIG å glemme.