ASF og RF presenterer StåOppJazz sitt 10 års jubileum. Vi vil i den anledning arrangere en heidundrende feiring med ulike artister og show. Det hele vil foregå over tre dager, fra torsdag 4. april til lørdag 6. april.

Program:

19:00: Dørene åpner
20:00 – CrIMePRO @ Teglverket
21:00 – Ida Rønshaugen @ Storelogen
22:00 – Mari Kvien Brunvoll @ Storelogen
23:30 – Bendik @ Teglverket
00:30 – The Sweetest Thrill + Kjetil Møster @ Teglverket

Sjekk ut Facebook-eventen

Aldersgrense: 20 år (18 år med studentbevis)

The Sweetest Thrill + Kjetil Møster

big_sweetest_thrillThe Sweetest Thrill reiser opp frå undergrunnen med soniske lydskred, suggerande riff og merkverdig fengande melodiar – støyduoen med dei tusen referansar speler med ei kraft som ein oftast treng fleire musikarar på scena for å prestere.
Trommeslagar Øyvind Hegg-Lunde og gitarist og bassist Stephan Meidell er begge aktive i band og prosjekt som når utanfor både bygrenser og landegrenser, og blant dei prosjektene finn me Electric Eye og Cakewalk. Musikalsk kombinerer The Sweetest Thrill rock, støy, kraut og jazz til sitt eige uttrykk som fort sender tankane til eit avantgardistisk uttrykk. Duoen står også bak det høgst vitale konseptet «Sessions», der Stephan og Øyvind inviterer med seg musikarar og kunstnarar frå ulike miljø til uhøgtidelege, improviserte konsertopplevingar. Av gjestene på «Sessions» finn me blant andre Kurt Johannesen, Sigbjørn Apeland og Bjørn Torske.

Kjetil Møster er en av landets mest fremtredende saksofonister, og har siden han kom inn på jazzscenen med storm gjennom Trondheim Jazzorkester/Chick Corea-prosjektet, har han spilt en sentral rolle i band som The Core, Zanussi Five, Ultralyd, Action Jazz og Datarock, og er i disse dager aktuell med egen plate med bandet Møster! (med Ståle Storløkken, Nikolai Eilertsen og Kenneth Kapsted), samt bestillingsverk for BIT20 Ensemble.

Bendik

big_bendik_band_4Bendik er et møte mellom iskald pop og varm ambiens, skjønn melankoli og støy. Et møte som hugger tak i deg og lurer deg inn i urolige farvann. I Bendiks musikalske verden møtes det organiske og elektroniske på en forunderlig måte. En hemmelig verden under et tre, oppå et fjell eller inni ditt hode, hvor snurrige maskiner og forrykende natur går hånd i hånd.
Det er sterke kontraster i Bendiks univers. Det er en jente med en gutts navn. De er få, men låter som et orkester. Det er såre tekster som møter faste hjerteslag.

Norsk P3 kalte dem i desember for et av de mest spennende musikknavnene for 2013. ”De rører nok mange med sin genuine nærhet i tekstene, og reisen fra en rolig start til en eksplosjon av lyd som låtene deres byr på.” – NRK P3.
Bendik har de siste årene overbevist mange med deres konserter. Harde trommer, tunge synther, vrengte gitarer, enorme vokalharmonier og tekster sunget på norsk. Med ny musikk på trappene er Bendik blant de mest lovende nordiske bandene i tiden som kommer.

Bendik slapp debutalbumet “Drømmen Gjør Meg Ingenting” høsten 2012, et album som fikk svært gode anmeldelser og endte på flere lister over årets beste album. Tidligere samme år kom det en ekslusiv 7″ gatefold vinyl. Felles for begge utgivelsen er at coverne er designet av gatekunstkollektivet Skurktur fra Trondheim og inneholder noe så sjeldent som spesialtegnede pop-up trær.
I mars 2011 slapp Bendik ”Stille EP” i 100 hjemmelagde eksemplarer, samtidig som de ble kåra til Ukas Urørt for låten ”Igjen” på P3. Senere i 2011 ble “Igjen” stemt fram som en av 5 finalister i NRKP3s Urørtfinale.

Mari Kvien Brunvoll

big_maribrunvoll2Mari Kvien Brunvoll (født 1984 i Molde) er en norsk sanger og electronica-artist, oppvokst på Harøya i Møre og Romsdal, men holder idag til i Bergen. Hun er et unikt vokaltalent, og har i løpet av de siste årene blitt lagt merke til på festivaler i Norge og internasjonalt, med sitt særegne soloprosjekt, hvor stemmen er akkompagnert av små elektroniske og akustiske instrumenter, med klare inspirasjoner fra jazz, pop og folkemusikk. Hun er datter av jazzsangerinne og pianist Inger Johanne Brunvoll og yngre søster av låtskriver, gitarist og vokalist Ane Brun og fotograf Bjørn Brunvoll.

Brunvoll ble uteksaminert fra Griegakademiet i Bergen i 2010, og vant Vitalprisen på Nattjazzen 2009. Hennes første opptreden på Moldejazz var i 2010, der hun presenterte sitt soloprosjekt. Hun er kjent for dette utrolig spennende soloprojektet, som har fått strålende kritikker, gjennom konserter på Nattjazz, Moldejazz, og på en rekke jazzklubber rundt i Europa.
Som student ved jazzlinja på Griegakademiet var hun norsk representant på den internasjonale 12 poeng festival i Stavanger 2010. Den fire dager lange samlingen med artister og band fra tolv land, viste mangfoldet og kraften til dagens unge europeiske improvisjonsmusikere.
Bugge Wesseltoft plukket ut “den svært talentfulle” Brunvoll som en av tre lovende musikere, til en artist presentasjon på Bylarm 2010, og spilte også en dobbeltkonsert med henne i Amsterdam i 2009.
Siden 2000 har Brunvoll vært overalt på norske og europeiske jazzscener og festivaler. Opptredener på Nattjazz (hun vant talentprisen på Nattjazz i 2009), Moldejazz og Øyafestivalen i Oslo er bare begynnelsen av listen. Brunvoll mottok også Vozzajazzprisen i 2011, og har samarbeidet i en duo med Stein Urheim, som selv mottok Vozzajazzprisen i 2010, for for sin mangslungne karriere på den norske jazz scene.
Brunvoll sammen med Mats Eilertsen kvartett, Stian Westerhus, og Randi Tytingvåg Ensemble, var bidragsyter på den internasjonale jazzfestivalenJazzahead i Bremen 2011.
Sammen med gitaristen Stian Westerhus og saksofonistene Karl Seglem og Frey Aagre, mottok hun støtte fra Norwegian Jazz Launch i 2011, og sang og spilte sammen med Terje Isungset påNorth Sea Jazz Festival i Rotterdam 2012.

Det første solo albumet hennes, med samme navn som artisten kom i 2012.

Ida Rønshaugen

big_ida_r_nshaugenSaksofonisten, låtskriveren og produsenten Ida Rønshaugen debuterte med sitt unike album ”The Blue And Wise Cats” 25. januar 2013. Albumet har fått enstemmig, strålende kritikker fra samtlige anmeldere, og låtene har blitt spilt både på NRK P1, P2, P4 og NRK Jazz.

Når Ida skaper musikk, er det viktig at musikken skal være mest mulig ærlig og at den skal komme fra hjertet. Hun er opptatt av å få fram det personlige og orginale i komposisjonene sine, som alltid har en tydelig melodisk åre i seg, enten de er melankolske og innadvendte eller lette og lekne.

Ida har blant andre spilt med Arve Tellefsen, Kvarts, Marian Aas Hansen hos Senkveld/TV2, Eldbjørg Hemsing, Ragnhild Hemsing, Birger Mistereggen, Mari Maurstad og en rekke andre artister, band og ulike prosjekter, både i studio- og livesammenheng.

Med seg har hun pianist Lars Jakob Rudjord.

CrIMePRO

crimeprocrIMePro består av tre individer som har spilt longform impro i over fem år. Komikken og kunsten å lage en historie er viktige elementer i longformen.
crIMePRO har spilt longform improshows siden 2007. På små vaklende ben fant gruppen frem til Ricks visekjeller hvor de improviserte og sjarmerte publikum i halvannet år. På større hårete legger beveget crIMePRO seg opp til Logen bar hvor improvisasjonen beveget seg i nye retninger med musikere på scenen. I året 2011 fortsatte gruppen på relative voksne ben og er blitt et nødvendig navn i improvisasjonsmiljøet i Bergen by. Siden de tok inn på logen har de, de siste årene hatt jevnlige forestillinger på Chagall.