Kort fortalt – Utvalgte lørdager i semesteret arrangeres HELHUS på Kvarteret, der de forskjellige rommene fylles med ulike arrangementer. Med en fast inngangspris på 50,- kan du oppleve flere konserter, slik som hardtslående Leadsledge og Abode. Samt mer pop-inspirerte Machine Birds og Jazz-bandet Morning has Occurred.

Tidligere på kvelden kan du lounge med det kjekke mannskoret Arme Riddere. Om du liker å synge selv fyrer vi opp Singstar i Maos fra 22:00 og utover, og når klokken slår midnatt lager DJ Marius Wiik show på dansegulvet i Tivoli. Ingen grunn til komme sent, for å si det sånn.

OBS! Regn med stor pågang på enkelte arrangementer. Det er ikke mulig å forhåndskjøpe Helhus-billett, så kø kan oppstå inn til de forskjellige rommene på huset. Vi slipper ikke inn flere enn de forskjellige rommene har kapasitet til. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder.
Aldersgrense 20 år (18 med studentbevis) 

Program

21.00 – LOUNGE med Mannskoret Arme Riddere @Speilsalen
22.00 – KONSERT: Morning has Occurred: StåOppJazz @Storelogen
22.00 – ÅPEN SCENE: Singstar @ Maos
23.15 – KONSERT: Machine Birds @Tivoli
23.45 – KONSERT: Abode @Teglverket
00.00 – KLUBB: DJ Marius Wiik @Tivoli
00.30 – KONSERT: Leadsledge @Teglverket

Sjekk ut eventen på Facebook.

Leadsledge

Leadsledge er et Bergensband startet sent i 2007 av Haakon Haagensen og Sjalg Otto Unnison. Bandet består av musikere med solid erfaring fra Bergens metalscene, opparbeidet gjennom årelang aktivitet i tidligere/andre band som In Confesso, Hellish Outcast og Clown.

I desember 2011 slapp bandet sin debutplate «Vices & Values», og allerede under prosessen med å ferdigstille debutalbumet var nye låter i ferd med å ta form. Innspillingen av disse ble påbegynt umiddelbart etter slippet av «Vices & Values». Sommeren 2012 ble brukt til å gjøre ferdig sju nye låter som sammen med en åttende låt fra en tidligere innspilling utgjør materialet for to EP’er ved navn «Epilog pt.I» og «Epilog pt.II». Den første av disse ble sluppet 1. september og den andre slippes på selve konsertdagen. Den første EPen finner du her.

Følg dem på Facebook.
Hør dem på Spotify.

Abode

Med et bandnavn som stammer fra den gammel-engelske definisjonen av ordet “omen”, har Abode blitt en fast inventar på metal-scenen i Bergen. Bandet dukket først opp i september 2010, med en sound som tar inspirasjon fra både Thrash Metal, Hardcore og New Wave-sjangeren.

I løpet av det siste året har Abode vunnet flere uttakskonkurranser, senest Hostile Terrortory-festivalens band battle på Garage i september. Abode er vært å finne på de fleste scener i Bergen, samt John Dee i Oslo og Folken i Stavanger. Bandet har en enorm energi på scenen og får alltid publikum med på moroa, samtidig som de ikke er redde for å eksperimentere med rolige partier og en ren gitarlyd i sangene.

Tragic Art, bandets debutalbum, er nå rett rundt hjørnet. Singelen “Asher” er gjort tilgjengelig på Facebook-siden deres for å gi folk en smakebit på hva som kommer. Låten er også på samlealbumet Sounds From The Underground 4, og kommer til å være med i den første samleplaten som noensinne blir utgitt med Metal Hammer Norway. Det blir nok også flere smakebiter denne kvelden på Kvarteret.

Følg dem på Facebook.
Hør dem på Urørt.

Machine Birds

Machine Birds’ låt “One Last Try” føk opp som en rakett i fjor på P3, og førte samtidig til en andreplass i Årets Urørt 2011. Det er vel fortjent: “One Last Try” er en nydelig, ambient-pop-sak som kombinerer Marte Ebersons og Maria Skranes’ talenter som låtskrivere og musikere. Tankene leder hen til som Björk og Au Revoir Simone, men Machine Birds strekker seg lengre enn sine samtidige søsken: Her fins det spor av This Mortal Coil, Cocteau Twins og “Hounds of Love”-æraen til Kate Bush.

De to jentene som utgjør Machine Birds har sitt utspring i Griegakademiets jazzlinje og – Griegakademiet får ha oss tilgitt – sprenger grensene for hva en kunne ha forventet av popsensibilitet og teft fra den kanten. Når dette så kombineres med virtuos stemmeprakt og full kontroll over tangentene, blir Machine Birds mer enn fin musikk, men også en flott live-opplevelse.

Følg dem på Facebook og Twitter.
Hør dem på Soundcloud.
Sjekk ut hjemmesiden deres. 

StåOppJazz: Morning has Occurred

Medlemmene av bandet begynte å spille sammen da de møtte hverandre på jazzlinja ved Griegakademiet i 2010. Kvartetten tar utgangspunkt i egne komposisjoner, som baserer seg innenfor stilarten jazz, med en liten dose samtidsmusikk. Abstrakte scenarier som varierer fra vakre klangflater, til energisk impulsspill. Improvisasjon og samspillet mellom musikerne står i fokus. Kombinering av ulike klanger, uvanlig instrumentering, og altererte lyder som skaper et åpent, og spennende lydlanskap, er noe av det som beskriver musikken til denne unge kvartetten.

Musikerene i bandet er også aktive i andre band og prosjekter, bl.a Machine Birds, PolygonJunx, Teknopoly.
Og har samarbeidet med bl.a Kjetil Møster, Kurt Johannessen, Jon Eberson, John Hegre. Høsten 2011 dro bandet på en Norgesturné med gitarist Thomas Dahl.

Sjekk ut egen event på StåOppJazz.