A Drop of Nelson’s Blood (November 2012) er Storm Weather Shanty Choirs femte langspillplate. Tittelen skriver seg fra slaget ved Trafalgar i 1805, der Lord Nelsons lik i følge legendene ble bevart i ei tønne med rom som sjømennene så drakk av. På denne femte plata har sjømannsrockerene fra vestlandet latt seg inspirere av de mørkere sidene ved sjømannslivet – tatoveringer, horer og mørk rom. 

Kjøp billetter på billettservice eller et av deres utsalgssteder.
Det er mulighet for billettkjøp i døren så langt billettene rekker. 

Storm Weather Shanty Choir er inne i sitt tolvte år og de når stadig lenger ut i verden. I fjor ble de streamet nært en million ganger verden rundt, og siden 2009 har gjengen fra Stord vært på tre landsdekkende turnéer i Norge, to USA-turnéer, og i fjor, en tidagers turné i Japan. Sistnevnte turné ble til etter at de ble oppdaget av japanske bransjefolk under en showcase på Folkelarm i 2009. Det er sjelden kost at et shanty-kor blir importert til Japan, og enda sjeldnere at de blir spontant reinvitert. Høsten 2013 blir det sådan en ny og mer omfattende turné til landet der i øst.

Seilskutesjømannen Håkon Vatle startet Storm Weather Shanty Choir etter å ha vært på seillas med Statsraad Lehmkuhl, kom tilbake til Stord og samlet en gjeng langhårede rockere. Etter hvert er koret blitt kjent som et fargerikt innspill i både folkemusikkmiljøet og i mer rocka musikkretser.

Storm Weather Shanty Choir er fremdeles outsidere i norsk folkemusikk, og trives i den rollen. Koret har såpass mange bein i ulike leirer at de ikke bare har spilt på Folkelarm to ganger, men også på by:Larm, og de er årvisse gjengangere på klubber som Mono, Familien, Driv, Det Akademiske Kvarter og Herr Nilsen.

Følg deres hjemmeside og på Facebook .
Sjekk ut Facebook-eventen.
Hør dem på Spotify eller MySpace.

Konsertstart: 22.00