Du kjenner ham kanskje best som mannen bak sangen “Bad Things”. Den populære tittellåta fra serien True Blood har fått mange til å bli nysgjerrig på Jace Everett som artist. I høst kommer han til Bergen.Kjøp billetter på billettservice eller et av deres utsalgssteder.
Det er mulighet for billettkjøp i døren så langt billettene rekker.

Før 2008 visste de færreste hvem den amerikanske countryartisten Jace Everett var, til tross for at han allerede hadde gitt ut to plater. Det endret seg kjapt da låten “Bad Things” fra debutplaten ble plukket ut som lydspor til den slående åpningssekvensen til den umåtelig populære vampyrserien fra HBO, True Blood.

Som ung spilte Everett bass og sang i den lokale kirken. Han sluttet tidlig på skolen og reiste rundt i verden med et coverband, der han videre giftet seg som 23-åring og ble far. Desverre tok forholdet brått slutt. Etter en hard skilsmisse flyttet den frustrerte musikeren tilbake til Texas og ble som nybakt far tvunget til å ta på seg en rekke dårlig betalte jobber som søppeltømmer, fotograf, bilvasker, kelner, etc. Hindringene han har møtt på veien viser seg i de fleste av sangene, som ofte har dype undertekster og dreier seg rundt et følelsesmessig kaos.

Med fire album på bakbena leker og mikser Everett med ulike sjangre og konvensjoner. Albumet “Red Revelations” er en god blanding av mystikk, sensualitet, karisma og en musikalsk substanse som bare hører Everett til. Med sanger som “More to Life”, “Damned if I do”, “One of Them” og “Possession”, blander Everett elementer fra blues, rockabilly, country og rock. Albumet “Mr. Good Times” fra i fjor er intet unntak, med sanger som “Angry Hostile Ugly” og “The Drugs Aren’t Getting it Done”.

I følge han selv har han alltid vært tiltrukket av emosjonelle og spirituelle temaer – filosofisk og musikalsk. Han beskriver selv at han prøver å blande alle elementer og følelser inn i sangene sine: fra cinematisk rock som Peter Gabriel og Led Zeppelin, til ærligheten til Kris Kristofferson og intensiteten til Ray Charles. Samtidig er det ingen tvil om at stemmen gir assosiasjoner til Chris Isaak.

“I aspire to get all those things in one song: Intelligence, some power and energy, and a spiritual, sexual quality.”

Sett av datoen og gjør deg klar for en røff, akustisk kveld i Teglverket.

Følg han på Facebook og Twitter.
Sjekk ut Facebook-eventen.
Hør han på Spotify.
Sjekk ut hans egen hjemmeside

Yuma Sun


Det finnes få band her til lands som trakterer westernrocken like elegant som Yuma Sun fra Norges villeste vest, Bergen. 
De fem lovløse har siden deres vellykkede rømningsforsøk plyndret norske byer og deres publikum med rå energifylt karisma og sjarm uten grenser.

Orkesteret er ikke som andre revolvermenn her til lands. De befester sin posisjon med kruttsprengte baryton gitarer, f
engende melodier, kassegitarer og vaskebrett som utgjør djevelske toner, og med et liveshow av uante proposisjoner opp i ermet.

Nå, etter en lengre tid på rømmen, planlegger banden årets kupp, og armerer seg til tennene med hele elleve helstøpte låter til kammeret. Disse forteller historien om den ensomme rytteren som finkjemmer ørkener og gudsforlatte landsbyer på søken etter sin avdødes hustrus drapsmann. Albumet, Romanza, slippes førstkommende fredag, 28. september.

Gjennom psykedeliske drømmelandskap og helvetes mørkeste avgrunner blir du som lytter dratt inn i et lyrisk univers av evig mørke hvor en sjelden kommer seg helartet fra

Sjekk ut Facebook-siden og hør de på Urørt.