Kort fortalt – Utvalgte lørdager i semesteret arrangeres HELHUS på Kvarteret, der de forskjellige rommene fylles med ulike arrangementer. Med en fast inngangspris på 50,- kan du oppleve flere konserter, der i blant headliner Death By Unga Bunga og avskjedskonsert med Simon Says No.

Tidligere på kvelden kan du oppleve Impro med Immaturus, og lounge med det kjekke mannskoret Arme Riddere. Om du liker å synge selv fyrer vi opp Singstar i Maos fra 22:00 og utover, og når klokken slår midnatt lager DJ Synnøve Steinshamn show på dansegulvet i Tivoli. Ingen grunn til komme sent, for å si det sånn.

OBS! Regn med stor pågang på enkelte arrangementer. Det er ikke mulig å forhåndskjøpe Helhus-billett, så kø kan oppstå inn til de forskjellige rommene på huset. Vi slipper ikke inn flere enn de forskjellige rommene har kapasitet til. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder.
Aldersgrense 20 år (18 med studentbevis) 

[dew_detailbox type=festival id=57]

Program

20.00: Improshow med Immaturus @ Tivoli
21.00: Lounge med mannskoret Arme Riddere @ Speilsalen
21.00: Stuntkonsert med Pistol og Bart @ Stjernesalen
22.00: Singstar @ Maos Lille Røde
22.00: StåOppJazz: Kabaret Makaber @Storelogen
23.15: Konsert: Whatnots @ Teglverket
23.45: Danseshow: eXtravadance @Tivoli
00.00: Klubb: Synnøve Steinshamn & Henrik Høyberg Aure @ Tivoli
00.00: Konsert: Death By Unga Bunga @Teglverket
01.00: Konsert: Simon Says No – Avskjedskonsert @ Teglverket

Sjekk ut eventen på Facebook

Death By Unga Bunga

De unge rockerne i Death by Unga Bunga fra Moss har de siste årene gjort seg godt bemerket i Norge med hundrevis av intense konserter og debutplata ”Juvenile Jungle” fra 2010. Debuten fikk glimrende skussmål i en rekke aviser og førte til et lite gjennombrudd for bandet.

Album nummer to, The Kids Are Up To No Good, ble sluppet tidligere i år, akkurat tidsnok til å bli lyttet masse til før festivalsommeren slo inn for fullt. Dette albumet består av kvalitetsrockelåter med elementer av punk, garage, soul, power pop og surf, med tekster som handler om det denne type musikk skal handle om; jenter, rus og dansing Bandet er kjent for sine energiske og intense liveshow og har allerede spilt på festivaler som Øyafestivalen, by:larm, Buktafestivalen og Månefestivalen for å nevne noen. Bandet stadfester gang på gang, blant annet når vokalist Sebastian Ulstad Olsen kaster seg av scenen og leker med publikum, hvorfor de er omtalt som et av Oslos beste liveband.

”Noen ganger er du på en konsert som du ikke ønsker skal ta slutt. Akkurat den følelsen satt man igjen med etter den siste Underwoodkonserten på Norwegian Wood i år. Og for en avslutning det ble. Death by Unga Bunga har de siste årene levert flere knallsterke konserter og fått stadfestet sin posisjon som et av Oslos aller beste liveband flere ganger.” – Radio Nova

Følg dem på Facebook og Twitter.
Hør dem på Spotify.

Simon Says No

Simon Says No! spiller indie –shoegaze med en punk attitude som vekker oppsikt. Med ulike støylag av vokal og gitar skapes det en drivende og energisk sound av den deilige sorten, ikke ulikt Slowdive og My Bloody Valentine. Etter seks år, ett album, én EP og spilling på blant annet SXSW-festivalen i Austin på samvittigheten, spiller de nå deres siste konsert i Teglverket.

Nedleggelsen markeres av to konserter, en i Bergen og en i Oslo, samt utgivelsen av en EP – som har fått tittelen «For The Last Time». Bandet varsler samtidig at konsertene vil bli preget av en rekke gjesteopptredener, med medlemmer fra band som Maribel, Heroes & Zeros, Harrys Gym og Blood Command. Det blir også servert gamle og nye låter og gratis merchandise til alle som kommer. Siste sjanse, folkens!

Følg dem på Facebook og Twitter.
Hør dem på Spotify.

Pistol og Bart

Vandrer du rundt på huset denne kvelden vil du også ha muligheten til å få med den Pistol og Bart. Dette tomannsbandet spiller catchy, alternativ hiphop med skarpe og ofte mørke tekster om livet og virkeligheten. Duoen ble dannet i Tromsø høsten 2007, etter at to musikere med svært forskjellig bakgrunn begynte å krangle om samtidsmusikk. Erik Forsgren, også kjent som Tusj, står med ett ben trygt plantet i hiphop-tradisjonen mens det andre benet rører rundt i lyrikkens og visesangens verden. Rudi Nikolaisen står for tonene og har sin bakgrunn fra rocken, hvor han tidligere har spilt i blant annet The Fernets og i senere år med Sivert Høyem.

Høsten 2012 er duoen klar med sin første LP «…Rir igjen» på Biophon Records. Noen vil kalle det poesi. Andre vil kalle det pøbelstreker.

Følg dem på Facebook og Twitter.
Hør dem på MySpace.

Whatnots

Melodiøse låter og sterke tekster er blitt et kjennetegn for bandet Whatnots, et band i pop-rock landskapet som har sine røtter i Bergen. Whatnots balanserer mellom drivende pop-melodier, klassiske rocka gitar-riff med et snev av folk-rock og innslag av lavmælt pop-rock..

I mai 2012 spilte bandet inn en demo i Ekko Studio som består av tre låter; «Boatman», «Who am I» og «Sisyphus». Disse kan høres her.

Følg dem på Facebook.
Hør dem på MySpace.

Kabaret Makaber

Kabaret Makaber har base i Bergen og spiller nyskrevet musikk som får en til å tenke på Kurt Weill, Nick Cave, gamle skillingsviser, Kaizers Orchestra og Tom Waits på sognedialekt. Det musikalske uttrykket er moderne, men med sjangertrekk fra tidlig jazz og kabaretmusikk fra Tyskland og Frankrike på 1920-tallet.

Kabaret Makaber har en spennende besetning. Marimba er bandets eneste akkordinstrument og som følge av det spiller saksofonene en større rolle i arrangementene som akkordinstrument. Alle instrumenter er akustiske og lydbildet er organisk og gjennomsiktig. Vokalen blander mørke og lyse register og innlemmer råskap fra rock og klassisk sangstil som det passer seg. Tekstene er i høy grad vrengebilder av virkelige situasjoner og historier, fulle av dødsangst og beksvart humor.

Følg dem på bloggen deres og på Facebook.
Hør dem på MySpace.

eXtravadance

eXtravadance er en forrykende dansegruppe fra Norges Handelshøyskole som består av 17 sprudlende og danseglade jenter med bred erfaring innenfor ulike dansesjangere, og som elsker å lage show! Denne kvelden varmer de opp dansegulvet i Tivoli.
Sjekk ut deres Facebook-side.