Gikk du glipp av Sahg som varmet opp for Motörhead i juni, eller har du av åpenbare grunner lyst til å se dem igjen? Sjansen får du når Sahg spiller på Det Akademiske Kvarter 30. august.

Kjøp billetter på billettservice eller et av deres utsalgssteder.

Det er mulighet for billettkjøp i døren så langt billettene rekker.

Det er ikke alle heavyrock-band som kan skilte med en plassering på VG-lista og dobbeltsideoppslag i samtlige av landets største aviser for et debutalbum. Sahg kan det. Med sine dystre akkorder, tunge rytmer og et smaksmettet sus fra 70-tallets tungrockpionerer, fikk Bergenskvartetten publikum og kritikere til å kaste hattene sine i begeistring. Sahg I (2006) fylte et tomrom i den norske metal-faunaen og ble en udiskutabel suksess her hjemme så vel som i utlandet. Platen fikk blant annet 10 av 10 i tyske Rock Hard Magazine og 8 av 10 i den britiske utgaven av Metal Hammer. Debutsuksessen brakte bandet på USA-turné sammen med ekstremmetalpionerene Celtic Frost og gjorde Sahg til «the one to watch» på en rekke metal-festivaler.

Etter å endelig ha fått fast trommeslager i 2010, gikk veien bare oppover. Resultatet er en håndfull vordende metallklassikere, til tider tydelig inspirert av old-school trash, men også krydret med et par moderne progreferanser i gaten til Mastodon.

Sahg III fra 2010 ble møtt med like strålende kritikk som debutalbumet. Dette ble markert med release-konserter i Oslo og Bergen, før Sahg la ut på Europa-turné med ingen ringere enn Dimmu Borgir og Enslaved som reisefølge. «Sahg lever i beste velgående», skriver P3s Pyro etter Mötorhead-konserten i juni. De er nå klare for å gi dere et nytt forrykende show på Kvarteret, 30. august.

Følg dem på Twitter og Facebook.
Hør dem på Spotify.
Sjekk ut Facebook-eventen

Kraken

Kraken eller Krakjen, òg omtalt i ubestemt form krake, er eit kjempestort sjøuhyre frå norsk folketru som er er påstått å vere observert langs kysten av Noreg og Island.”

Denne gangen består uhyret av Loose Brie, McBatttle, Bazooka Villbasse og El Gringo Trompedo, med en stil som best kan defineres som ”schizofren vikingprogmetal”. Flørting og misbruk av diverse musikksjangere står definitivt i høysete, men har basis i hardtslående metal med fengende riff, rask temposkifte og skeive rytmer.

Det Bergensbaserte bandet startet opp i 2005. Med iherdig øving og diverse jobber fikk Kraken raskt et navn som det gikk gjeteord om. Diverse livestunts som UV-lys og selvlysende drakter, surfing på surfebrett over publikum og vaffelsteking på scenen gjorde sitt til at ryktet vokste kraftig. Etter dette har Kraken brukt mye tid i studio og utviklet sin liveerfaring gjennom å spille mange konserter foran jublende publikum. Etter flere oppvarmingskonserter for blant andre Pro Pain (US), Claymords (NO), Blood Red Throne (NO), Black Comedy (NO), samt spillejobber på blant annet Tysnesfest 2010, Psycho Holiday Festival, og VIP tur 2009, har Kraken fortsatt utviklingen mot et enda mer sammensveiset og underholdende liveband. Bandet har også nettopp spilt inn EP, hvor singelen “Evilution” slippes før konserten. Det er ingen grunn til å tro at dette kommer til å bli en kjedelig kveld!

Sjekk ut hjemmesiden og følg dem på Facebook.
Hør de på Urørt.

Billetter er tilgjengelig hos Billettservice.no, Apollon i Nygårdsgaten og en rekke andre utsalgssteder.