Samsaya har blitt en av våre aller beste liveartister
-Dette er 100 % Samsaya

[dew_detailbox type=festival id=44]
Samsaya – Født i India, oppvokst i Norge, men med verden for sine føtter – artisten, låtskriveren og performeren Samsaya har alltid gjort ting på sin måte. Men det har vært en lang vei å gå alene. Samsaya har alltid vært litt annerledes, en outsider, litt for norsk i India og litt for indisk i Norge. Lenge prøvde Samsaya å tilpasse seg, gjøre alle til lags – som datter, som venn og som artist. Men det ble ikke 100% Samsaya.
Samsaya har mye på hjertet og hun vil fortelle deg noe. 16 år gammel begynte Sam å skrive låter, lete etter sine musikalske referanser, røtter og identitet. Jakten, og rastløsheten, sendte Samsaya til Afghanistan, Brasil, Kina og Tyskland, til New York og London. Samsay tok kontroll og ble sin egen sjef. Hun startet sitt egel label, og ga oss hits som ADHD (Love Me Not)”, “Change”, “Money” og “The Good with the Bad”.

Etter å ha spilt på fritidsklubber og rockefestivaler over hele landet har Samsaya blitt en av våre aller beste liveartister. Vi har sett Samsaya på VG-lista, på Rådhusplassen og på Korslaget. Samsaya tar enhver utfordring på strak arm, besvisst og bestemt. Drivkraften er den indiske lidenskapen, det norske engasjementet – og musikken.

Samsaya har gjort flere musikalske samarbeid, som med Karpe Diem (”Ett under par”) og med Vinnie & Tommy Tee (”Mitt Lille land”). Hun gjorde to låter på høstens Knerten album. Her har hun skrevet ”Fly med meg” sammen med Magnus Beite. Albumet kom ut med filmen ”Knerten gifter seg”, der Samsaya også hadde rollen som ”Karoline”. Samsaya har gjort sin helt egen versjon av Odd Nordstoga låten ”Tenke på en venn” i forbindelse med platen ”Vi Tenner Våre Lykter”, til inntekt for Kronprinsparets Fond.

Samsaya har skrevet en ny plate, produsert i Basecamp studio i Stockholm, med teamet Astma & Rocwell (Karpe Diem, Andreas Grega, Petter, September), og hos Fred Ball (Bertine Zetlitz) i hans studio i London. Herfra kommer det låter på rekke og rad; der vi blant annet har hørt ”Jaywalking” og ”Superhero”.r.

.”Samsaya a’la 2011 er råere, hardere og mer sexy enn noensinne. Det er som om panneluggen til Joey Ramone og hotpants’ene til Chicks on Speed dro på kjærlighetsferie til Oslo og spleiset gener med Rihanna i en hipsterbutikk på Grünerløkka. We like!”
– Vixen, okt 2011

Foto: Hilde Holta Lysell

Finn mer ut om Samsaya her
Facebook-eventen finner du her

Billetter kjøpes i døren
Vi oppfordrer folk til å være tidlig ute