jon.olav

Jon Olav er tilbake! Denne gangen på engelsk. Kom innom Teglverket 20.februar!

Jon Olav (Sandal) vant så sent som i 2018 Urørt-finalen med «Hei, Erna», før han fulgte opp med den kritikerroste debuten Ung Poesi samme år. Så ble det tilsynelatende brått stille fra den unge ørstingen. Men, helt stille har det ikke vært på noen som helst måte. 23-åringen har nemlig jobbet svært aktivt litt halvt i det skjulte, og nå er han klar for å vise resultatet til verden. Denne gangen har han tatt spranget over til engelsk, kanskje overraskende for de fleste.

Om skiftet sier han selv:
Det var eigentleg ganske naturlig for meg å bytte til engelsk. Å skrive på engelsk er noko eg alltid har gjort. Men foreløpig har det vore mest for andre og ikkje meg sjølv. Den musikken eg høyrer på også er stort sett gjort på engelsk. Når eg skulle til å lage ny musikk etter «Ung Poesi» så fungerte det liksom berre ikkje på dialekt lengre. Derfor bytta eg. Og etter det lausna det litt. Soundet i det engelske språket fungere nok også litt betre i den sjangeren eg er på veg inn i. Eg gler meg veldig til å vise fram det nye eg har jobba på dei siste åra og eg håper at det vil falle i smak hjå dei som følger meg.”


I am the thing

Første smakebit av hva som er i vente kommer i form av singelen «I am the thing».

LYTT TIL «I AM THE THING» HER.

I am the thing handlar om mitt dobbelsidige forhold til merksemd. På den eine sida er eg, utan at eg syns det er så kult å innrømme det, veldig glad i det og til ein viss grad søker eg det også. Men samtidig kjenner eg på at eg, som eit resultat av merksemda, reduserer meg sjølv til eit objekt og prøver å unngå situasjonar der eg kan oppleve merksemd.

«I am the thing» kom 21. januar. Flere singler vil følge i 2020.

Konserten er en del av Det Akademiske Kvarter sitt 25-årsjubileum.