Den sjarmerende singer-songwriteren fra Geilo kommer til Bergen den 23. april for å vise at det er mer enn bare skisport hjembygda kan oppdrive!

26 år gamle Daniel Kvammen vokste opp i Geilo, et tettsted med 2363 innbyggere, som er mest kjent for årlige innrykk av skiturister og det faktum at togstasjonen markerer at man er omtrent midtveis på Bergensbanen.

Med debutplata ”Fremad i alle retninga” viser Kvammen at hverken alder eller hjemsted trenger å være en hindring når man skal sette til verks for å lage en imponerende helstøpt og emosjonelt ladet debutskive. Førstesingelen ”Du fortenar ein som meg” satte tonen med like deler ungdommelig driv og bråmodent tekstinnhold. NRK P3 omfavnet for aller første gang i kanalens historie en låt sunget på klingende Geilo-dialekt. Resten av ”Fremad i alle retninga” byr på et variert og spennende låtunivers, hvor Kvammen lar både indre demoner, hverdagsskildringer og små øyeblikk av lykke komme frem til overflaten. Eller som Daniel sier selv; ”Låtane mine er stort sett samtaler med meg sjølv, om meg og dei rundt meg. Fortellingar om folk som prøvar for hardt og folk som ikke greier å holde kjeft.”

Daniel skrev sine første låter som tenåring på jobb, hvor han egentlig var ansatt for å kontrollere skiheisen i et av Geilos mange alpinanlegg. Til sin sjefs og de solbrune skituristenes store fortvilelse var det gitaren, pennen og papiret som vant kampen om Kvammens oppmerksomhet.

Og nå som debutplata ”Fremad i alle retninga” endelig er her, kan vi med sikkerhet si at den unge guttens prioritering var riktig.

”Fremad i alle retninga” er produsert av den anerkjente musikeren og produsenten Even Ormestad fra Jaga Jazzist, som har spilt på og produsert flere Spellemann-vinnende album. Foruten Daniels faste liveband er også noen av Norges ypperste studiomusikere med og spiller på plata. Deriblant David Wallumrød på diverse tangenter, Martin Horntveth på trommer og allerede nevnte Even Ormestad på bass.

”Fremad i alle retninga” slippes fredag 13. Mars på vinyl, cd og digitalt.

Facebook: https://www.facebook.com/dkvammen
Hjemmeside: http://www.danielkvammen.no/
Spotify: http://open.spotify.com/artist/1c9LVBvYq58ViD8qdLml7A

Arrangeres av RF:
http://rf.uib.no/
https://facebook.com/bergenrealistforening
https://twitter.com/BergenRF
http://instagram.com/bergenrf