Tradisjonen tro er Bergen Realistforening stolte av å igjen kunne presentere Storm Weather Shanty Choir, som denne kveld vil innta scenen i Teglverket på Det Akademiske Kvarter!

Dørene åpner kl. 21:00
Aldersgrense 20 år (18 med studentbevis/forhåndskjøpt billett)
Billetter kjøpes på TicketCo og deres utsalgssteder:
https://rf.ticketco.no/stormy
http://rf.uib.no/arrangementer/billetter/
Det er mulighet for billettkjøp i døren så langt billettene rekker.

Sjekk ut Facebook-eventen

Storm Weather Shanty Choir stod for en liten sensasjon da de med sin siste plate gikk rett inn på 1. plass på iTunes i forbindelse med plateslipp. For et lite indie-labeled sjantikor er det rimelig spesielt å forbigå store stjerner som blant annet Rihanna, Led Zeppelin og AC/DC på listeplasseringen. A Drop of Nelson’s Blood er Storm Weather Shanty Choirs femte langspiller. Tittelen skriver seg fra slaget ved Trafalgar i 1805 der Lord Nelsons lik, ifølge legendene, ble bevart i en tønne med rom som sjømennene så drakk av. På denne siste plata har sjømannsrockerene fra vestlandet latt seg inspirere av de mørkere sidene ved sjømannslivet – tatoveringer, horer og mørk rom.

Storm Weather Shanty Choir er inne i sitt femtende år, og de når stadig lenger ut i verden. Bare siden 2012 har de blitt streamet over en million ganger på verdensbasis. SWSC er kjent for sine heftige og inkluderende konserter; en omtale fra deres konsert i Seattle under USA-turneen i 2010 maler et glimrende bilde av det som kan forventes: “Storm Weather Shanty Choir is like imagine Gogol Bordello singing shanties.”

Sjømannen Haakon Vatle startet Storm Weather Shanty Choir etter å ha vært på seilas med Statsraad Lehmkuhl. Han returnerte tilbake til Stord og samlet en gjeng langhårede rockere. Etterhvert er koret blitt kjent som et fargerikt innspill i folkemusikkmiljøet, samt mer rocka kretser. Storm Weather Shanty Choir er fremdeles outsidere i norsk folkemusikk, akkurat der de trives. Koret har såpass mange føtter innenfor ulike miljø at de har opptrådd på Folkelarm to ganger, på by:Larm, samt er årvisse gjengangere på klubber som Familien, Driv, Det Akademiske Kvarter, Folken, Herr Nilsen og Madam Felle. Haakon Vatle skrev forøvrig sin mastergrad om shanty (trolig som den første i verden) fullført i 2005 ved HiT, Raulandsakademiet.

Hjemmeside
Facebook
Spotify