19. november spiller Valkyrien Allstars på Immaturus sitt Teaterhelhus.

[dew_detailbox type=festival id=31]

Tre hardingfeler. Som erobrer Norge og utland og spiller seg inn på alt fra hitlister via ambassader til både undergrunnsklubber og konsertsaler. Hørt det før? Vel, kanskje ikke egentlig! Valkyrien Allstars har siden oppstarten i 2005 vært et sant unikum i norsk musikk, og har rukket å bli en attraksjon over store deler av verden. Debutalbumet fra 2007 har for lengst solgt til langt forbi gull her hjemme, og gruppa har besøkt alt fra Kina og Japan til Slovakia og England, samt turnert Norge fra ende til ende flerfoldige ganger. 14. oktober slapp Valkyrien Allstars sitt tredje album, et album som viderefører og foredler bandets unike sound. Og som på ny fornyer norsk folkemusikk.

For selv med føttene trygt plassert i tradisjonell, norsk folkemusikk har Valkyrien Allstars vei opp på alle måter vært utradisjonell. Som jevnlig innslag på den sagnomsuste puben Valkyrien på Majorstua i Oslo, kun et hallingkast unna gruppas bokollektiv, var Tuva Syvertsen (vokal, hardingfele), Ola Hilmen (hardingfele) og Erik Sollid (hardingfele) lenge vant til at honorarene stort sett bestod av noen gratis pils. Om ikke annet fant gruppa seg et originalt navn og fikk med seg hauger av god stemning underveis.

Valkyrien Allstars var i finalen i Kjempesjansen i regi av NRK i 2006. Og i 2007 vant de Grabbas debutantpris.
Siden 2007 har Valkyrien Allstars vært på to turneer i Japan, besøkt Kina, spilt på kongebesøk i Slovakia, gjentatte ganger turnert i Norden og andre europeiske land som Tyskland, Nederland, England, Irland, Ukraina, Russland, Montenegro, Belgia og Estland. Sammen med bandets faste musikere Magnus Larsen (bass) og Martin Langlie (trommer) har Valkyrien Allstars spilt langt over 500 konserten siden oppstarten, og gjort en enestående jobb med å spre norske folketoner i ny innpakning til resten av verden.

I Tyskland har gruppa mottatt prestisjefulle bransjepriser og debutalbumet ble nominert til årets nykommer under Spellemannprisen året det ble utgitt. I 2008 ble Valkyrien Allstars også tildelt Folkelarmprisen som årets nykommere og som årets folkemusikere. Året etter ga gruppa ut oppfølgeralbumet “To måner” til svært gode mottakelser, og som på tross av sitt roligere og mer ettertenksomme uttrykk solgte hele 8000 eksemplarer.